Periode 2023

Terug naar  periode menu

Verslagen gedurende maart 2023 (p2023-06) -01  


2023maart02 2023maart02

Woensdag, 1 maart 2023. Vandaag is het weer maart. We zitten nu bijna op de helft van onze overwinterperiode. Vandaag is het hier het zelfde weer als gisteren. Wel de hele dag zon, maar erg koud door een stevige oostenwind vanaf de zee. Ik ga de luifel voorlopig nog niet uitdraaien. Vanochtend  zijn we naar de Mecadona in Albir gefietst. We zijn daar vroeger al vaak geweest. Het is mooie ruime supermarkt met kwalitatief goede producten. Wel iets duurder dan de Lidl, waar we altijd hier gaan shoppen. Maar wel  alléén Spaanse producten.  Nadat we onze boodschappenlijst hadden afgewerkt reden we weer naar huis. Het was een koude tocht, vooral als we een stuk tegen de wind in, in de schaduw fietsten. Onderweg naar huis reden we nog even langs de tandarts, voor een afspraak met de Orthodontist voor Trudy. We konden vanmiddag uit de wind toch even in de zon zitten. Maar Trudy haakte snel af. Die vond het te koud!! Even later ben ik ook naar binnen gegaan. Ik zit een dik boek te lezen van John Grisham, De Broederschap, met een heel onderhoudend plot, over 3 gevangen rechters die criminele zaken regelen vanuit de gevangenis en een presidentskandidaat die door de genoemde rechters wordt afgeperst. Wel spannend!

Na het eten hoorden we plots spetters op het dakraam. Ja, het regende!! Dat was niet volgens de verwachtingen vandaag. Het is nu duidelijk minder koud buiten. Ik hoop dat dit nu het einde is van de koude periode van de afgelopen dagen. Het is nu 21.21 uur en het spettert nog steeds. Morgenmiddag gaan we bij Frans en Mary pannekoeken eten. Frans bakt altijd de pannekoeken en die zijn heerlijk! Ik hoop dat het dan morgen droog is als we richting Benidorm fietsen.

Daar ik snel mijn medicijnen had ingenomen heeft de Menière gelukkig niet doorgezet. Toen Trudy weer terug kwam heeft ze een paar pannekoeken mee genomen. Bedankt Frans!! Verder is er niets te melden, daarom slaap ze straks allemaal en dat was het wel weer voor vandaag.
Zaterdag, 4 maart 2023. Het wordt vandaag een schitterende dag met veel zon. Het is nu 11.15 uur en het wordt al flink warm in de zon. Ik heb zojuist de luifel uit gedraaid. Trudy is nu naar de Farmacia om wat medicijnen te halen.  Dat moet nu gebeuren, daar ze vanmiddag dicht zijn voor de siësta. Dat gebeurt nog steeds in Spanje. Er zijn diverse pogingen gedaan om dat af te schaffen, maar de locale spanjaarden willen er niet vanaf. Maar als het straks in de zomer erg heet wordt vind ik het wel te begrijpen. Bij die hitte doe je niets meer. Vanmiddag heeft Trudy contact gehad met haar zoon Allard. Deze gaat een paar dagen skiën in Oostenrijk. Allard is een goede skieër en die amuseert zich wel daat op de piste.  Vanavond gaat het verslag verder. Vanmiddag kwamen Frans en Cherry nog even op bezoek. Ze hadden natuurlijk Luna bij zich, een langharige Teckel. Een scheet van een hondje. Ze begon al te piepen toen ze ons zag. Het is een echt “kroel hondje”. Erg leuk allemaal. We hebben samen wat gedronken in de camper. Cherry is gisteren ziek geweest, maar dat ging vandaag gelukkig beter. Dat was het wel weer voor vandaag. Tot de volgende keer.
Maandag/dinsdag, 6/7 maart 2023. Op maandag, is het weer wisselvallig geweest. Toen ik smorgens naar buiten ging was er volop zon. Tegen de middag kwam er steeds meer bewolking en toen werd het vaak koud. In deze periode van het jaar is de zon bijna altijd de oorzaak die het weer mooi maakt. Over het algemeen is deze winter een uitzonderlijk koude periode geweest voor deze omgeving. Je merkt wel dat als de zon er is deze nu in kracht toe neemt. We zijn vandaag op de camping gebleven en als het kon hebben we in de zon gezeten.

Intussen hebben weer nieuwe overburen gekregen. Het is nu een caravan geworden na vele campers in diverse maten. Verder geen nieuws te melden.

Het is inmiddels dinsdag en het is uiteindelijk een prachtige dag geworden.

De temperatuur was goed, zelfs als de zon even weg was.  Voor dit weer tekenen we! De komende dagen wordt het zelfs nog beter.We zijn vanmorhet fietsen ging daardoor prima. Het minpunt was dat ik mijn kettingslot vergeten was, waardoor ik bij de Lidl buiten bij de fietsen moest blijven. Toen we bij de Lidl vertrokken ging ik met de boodschappen direct terug naar de camper, terwijl Trudy nog ehebben we af gesproken lders wilde shoppen.

Frans en Mary kwamen tegen 11.00 uur nog koffie drinken en het was weer erg gezellig. Volgende week gaan ze weer terug naar Nederland. Eind van de week hebben we afgesproken om nog een keer samen te eten. Toen Frans en Mary weer vertrokken waren kwam Wendy nog even langs een boek brengen. Het boek wat ik in de aanbieding had, had Gertjan al gelezen. Jammer! Het boek zal nu worden bijgezet in de bibliotheek van de camping. Vanavond wordt het weer op de TV series kijken op BBCFirst.  Dat was het wel weer voor vandaagMaandag, 13 maart 2023. Vandaag weer heerlijk weer.

We konden vandaag de hele dag in de zon zitten met temperaturen boven de 20 graden. We gingen vandaag geen boodschappen doen, daar we vanavond met Frans en Mary bij Puente d’Oro gingen eten. De vorige keer hebben we daar heerlijke Nassi Rames gegeten. En daar ze as woensdag naar Nederland vertrekken, wilden ze daar nog een laatste keer in deze periode daar gaan eten. Ze hebben hun auto al grotendeels ingepakt en de . eBike van Frans verkocht. Als eerste doel gaan ze bij Nimes hun caravan ophalen. En daarna moet de caravan een grondige onderhoudsbeurt in Nederland ondergaan. De volgende overwintering zal dan naar verwachting met de caravan op Camping Raco in Benidorm gebeuren. Het eten bij de Chinees Puente D’Oro in Albir was weer heerlijk. Het nadeel van dit restaurant is dat er vaak een hoop herrie is. Dit ook als gevolg van de slechte akoestiek. Vanavond was dit ook. Je kan dan elkaar erg slecht verstaan. En dat is natuurlijk wel de bedoeling. We kozen dit keer voor Nassi Rames, Bami Rames en een Tipangerecht voor Mary. Heerlijk allemaal! Dat doen we zeker nog eens. Trudy en ik waren met de fiets gekomen, terwijl Frans en Mary met hun auto uit Benidorm kwamen. Na afloop zijn we weer met de fiets naar de camping gereden. Trudy had nog  problemen met haar nieuwe voorlicht. Dat werkte niet en moet nog opgelost worden. Gelukkig had ze nog een reserve voorlicht op haar fiets. We kwamen daardoor gelukkig veilig “thuis”.  Dit was het voor vandaag.Zaterdag, 18 maart 2023.  Vandaag was de start van de dag bewolkt. Daarna hebben we nog korte tijd even de zon gezien, maar toen was het over. Het regent nu na een uur spetteren nu. Het was niet leuk om buiten te zitten vandaag. Het is nu 14.45 uur en ik verwacht dat we de zon vandaag niet meer zien.  Hoewel, het is hier Spanje en je weet maar nooit!! Gisteren heb ik met Anneke geluncht bij Everest. Anneke is een oud-collega uit de tijd van Telemedia in 1996 - 1998 in Amsterdam. We kennen elkaar al meer dan 25 jaar en ze staat al vele jaren hier in de winter op Camping Cap-Blanch ! We hebben lekker even bij kunnen praten. Ze is vaak weg van de camping en de kans dat je haar kan spreken is maar klein. Maar het is deze keer dus gelukt. Erg gezellig!! Anneke nam vis en ik geroosterd vakensvlees van het menu. Maar het was allemaal heel lekker. We hadden veel spraakstof, want het was weer een hele tijd geleden dat we samen elkaar konden spreken. Daarna ben ik samen met Trudy bij Anneke nog een drankje gaan drinken op de camping.

Vanochtend is Trudy naar de supermarkten in Albir geweest voor de dagelijkse inkopen. We kunnen er weer een paar dagen tegen. Het is vandaag geen fiets weer en we blijven dan maar in de camper. Volgens de mede-kampeerders op de camping blijft het nog een paar dagen dit weerbeeld.Maandag, 21 maart 2023. Vandaag was het zonnig met vaak een dunne waas van wolken vanuit zee.  Vanmorgen ben ik naar de supermarkt geweest. Sommige produkten als WC-papier, WC-vloeisstof, drank en brood raakten op en moesten aangevuld worden. Trudy was met andere activiteiten bezig en daarom reed ik naar de Lidl in Albir.  Het was niet druk en snel heb ik de boodschappen bij elkaar verzameld. Er stond nu wat meer wind vanuit zee dan gisteren. Vanavond zijn we dan voor de laatste keer deze overwintering met Wendy en Gertjan wezen eten bij Everest. Ik koos weer voor de lamsbout, maar die viel deze keer een beetje tegen. De hoeveelheid vlees was een stuk minder en deze keer met veel vetranden. Anneke kwam later ook bij Everest eten samen met een voor ons vreemd figuur. Ze kwamen aan een tafeltje naast ons zitten en hadden daar samen een zeer luid gesprek. Dat hinderden ons aan onze tafel flink. De rest van ons menu smaakte gelukkig wel goed. Na het eten reden we weer in het donker naar onze camping. Nadat we de fietsen hadden vastgezet gingen we de camper in en toen was de dag weer voorbij.


Donderdag, 2 maart 2023.  Vandaag kreeg ik toen ik terug kwam van de douches weer Menière verschijnselen.  In de camper nam ik snel mijn medicijnen in en ging op bed liggen. Ik ging dus niet met Trudy naar Frans en zijn pannekoeken. Jammer, maar het is niet anders. Ik bleef in de camper een Trudy werd opgehaald. Het duurde na het innemen van de pillen nog een uur voordat de verschijnselen weg waren. Ik was er gelukkig  voldoende snel bij geweest. Ik heb me, toen ik me weer wat beter voelde, met de backup van mijn website bezig gehouden. Dat duurt altijd lang. Mijn PC is erg traag aan het worden. Vooral het opstarten duurt erg lang. Maar de laatste dagen zit er erg weinig vooruitgang in. Zelfs bij het typen van deze tekst gaat het het erg langzaam en als je de snelheid van de PC overtreft bij het typen laat de PC gewoon stukken tekst weg, Erg vervelend allemaal. Maar dat kunnen we hier niet oplossen. Dat moet dan thuis in Nederland gebeuren. Eind van de middag kwam Trudy weer terug met een paar pannekoeken. Die gaan we straks op eten. Er wordt vanavond dus niet gekookt! Buiten is het nu te koud, maar de zon schijnt nog steeds. We zitten nu rond “Blokertijd” (dat is rond 17.00 uur) met een drankje naar de TV te kijken. Voorlopig is het dit wel weer voor vandaag.

Zondag, 5 maart 2023. Toen de zon onze camper bereikte was het bijna onbewolkt en de temperatuur was goed. Ik heb toen de luifel weer uit gedraaid. Ik draai nu elke avond de luifel weer in, daar ik niet de kans wil lopen dat ik snachts mijn bed uit moet als het begint te waaien.  Nadat ik de fietsen van het slot af had gehaald ging Trudy op weg naar de douches.

Maar het aantal wolken nam daarna toe en het werd weer fris toen de zon zich achter deze wolken verschool. Ik ben toen weer naar binnen gegaan en ben nu met de PC bezig. We hebben geen plannen voor vandaag en het wordt een relaxte dag vandaag. Na enige tijd kwam de zon weer terug, maar het blijft wel fris. Veel mensen op de camping klagen dat het deze keer veel kouder is dan in de afgelopen jaren. Maar het is niet anders. We kunnen daar weinig aan doen. Langs de hele kust van de Middellandse Zee  is het fris en maximaal 15 graden. Ook in het Zuiden. In het binnen land en op Majorca valt er zelfs sneeuw!!

In Nederland is nog kouder! We blijven dus maar lekker hier. We gebruiken door de huidige koude periode veel meer gas dan in vorige jaren. We horen via de TV dat de prijzen in Nederland de pan uit vliegen. Hier gaan de prijzen van de supermarkten ook omhoog, maar lang niet zo veel als in Nederland. Wel in supermarkten, die artikelen uit Noord-Europa laten komen worden snel duurder. Meneer Poetin heeft dat allemaal op zijn geweten en weet nog steeds niet van opgeven. Hij wil de oorlog wel beëindigen, op voorwaarde dat hij alle veroverde gebieden mag behouden. Nu dat is natuurlijk niet acceptabel en dus gaat die oorlog verder met enorme verliezen van mensen aan beide kanten. Het is te hopen dat de Oekaíners die Russen uit hun land kunnen verdrijven. Al is de schade daar enorm. Maar een snelle oplossing lijkt nog niet in zicht. Dit was het voor vandaag.Zondag, 12 maart 2023. Vandaag is het de verjaardag van mijn zoon Marc. Hij wordt vandaag 51 jaar!!! Niet te geloven. Hij is dus nu een man van middelbare leeftijd en heeft vorig jaar al “Abraham” gezien….. Ja, Ja!! Time flies… Wij zitten voorlopig nog in Spanje. Frans en Mary vertrekken volgende week weer naar Nederland. Dan zit de overwintering er voor hun weer op. De laatste dagen is het hier prachtig weer met temperaturen van 21 Plus. Eindelijk is het weer zoals we hadden verwacht. Dit, na een lange koude periode! Gisteren was het zomers hier. En konden, als we dat zouden willen, tot in de late uurtjes buiten zitten met temperaturen van boven de 20 graden! Al stak de wind in de loop van de avond weer op, waardoor ik de luifel toch weer in moest draaien.

Vandaag is het wel iets koeler, maar toch prachtig weer. Gisteren zijn we de hele dag bij Cherry en Frans geweest die een appartement huren in Altea. In de avond zijn we wezen eten in een Indiaas restaurant, vlak bij hun appartement. Cherry en Frans hadden daar al eens eerder gegeten en vonden het eten toen erg goed. We hebben daar heerlijk gegeten. De gerechten waren heerlijk en gelukkig niet zo heel pittig als ik verwacht had. Daarna zijn wij weer naar de camping vertrokken, terwijl Frans en Cherry hun teckel Luna uit lieten. De fietsrit naar de camper was zomers en heerlijk.

Vannacht hebben we heerlijk geslapen. Vandaag is het rustig op de camping  geweest en Trudy heeft de was gedaan. Vanmiddag kwamen Cherry en Frans nog even langs. Heel gezellig allemaal. Dat was het weer voor vandaag.


Woensdag, 15 maart2023 . Vandaag is het opnieuw prachtig weer. We zijn gisteren eerst naar de Nederlandse winkel De Buren en daarna naar de Lidl in Albir geweest. Dit keer alleen voor de dagelijkse zaken. Vandaag  was onze vriendin Wendy jarig. Ze gaf ter ere van haar verjaardag een koffie-moment in Albir waarbij wij waren uitgenodigd.in Restaurant Universal in Albir om 11.00 uur. We zijn nog vooraf naar de Mendoza gegaan voor een leuk cadeautje voor Wendy. Trudy ging voor een mooi leesmagazine . Maar de shop was daar verdwenen. We waren daarvoor gisteren ook al bij de Buren geweest, maar daar was niks leuks te vinden. Het was tijdens het koffie-moment erg gezellig Veel van de genodigden kenden wij ook. Er waren veel mogelijkheden om lekker bij te praten. Vanmiddag hebben we onderweg een bezoek gebracht aan de Hollandse Slager in Albir en na thuiskomst lekker in de zon kunnen zitten. Vanmorgen had ik een probleen met de luifel. Aan de linkerkant van de luifel  viel de plastic eindplaat er af. Veel is bij onze camper is van plastic en dat verweerd in de loop van de tijd. Maar gelukkig heb ik het nog kunnen repareren. Veel in onze camper is nu ruim 17 jaar oud en is aan slijtage onderhevig.en kan daardoor  plots kapot gaan. Maar op dit moment werkt alles naar behoren. Dat was het wel weer.Zondag, 19 maart 2023. Vandaag was het wel prachtig weer, doch hadden we veel last van een koude wind uit zee. Dat temperde ons enthousiasme voor het weer. Die koude wind hebben we helaas vaak dit jaar.

We hebben nog even geprobeerd om buiten in de zon te zitten. Ik heb zelfs de luifel een paar keer opnieuw uit gedraaid. Maar het waren vaak flinke windvlagen en dan besloot ik  luifel weer in te draaien. Uiteindelijk zijn we toch maar de camper in gegaan. Wendy kwam nog even langs en meldde dat ze volgende week alweer naar huis gaan. We hebben afgesproken dat we morgen voor de laatste keer samen bij Everest gaan eten om 19.00 uur.  Verder heb ik me bezig gehouden met een aantal campertaken. Trudy zorgde weer voor het eten. Daarna heb ik wat zitten lezen en TV kijken. Nu kijken we naar Miljoenenjacht op SBS6. Dat is het voor vandaag.

2023maart01 2023maart01 2023januari01

Langharige Teckel Luna

Onze sinasappelen van ons “sinasappelboertje”

Onze dagelijkse gasten….

India’s retaurant

Glassig India

Een aanrader!

Verlate Cheese cake  in restarant Zero Zero.