Periode 2023

Terug naar  periode menu

Verslagen gedurende februari 2023 (f2023-01) -01  


2023februari02 2023februari02

Zondag, 5 februari 2023. De afgelopen week is niet zo leuk geweest. Ik heb afgelopen vrijdag weer een Menière aanval gehad. Deze keer erg heftig.  Hij begon plots op vrijdagavond. Ik werd beroerd en toen bleken mijn medicijnen te oud om te werken. Ze hielpen niet meer. Trudy heeft gisteren hier bij de Farmacia nieuwe medicijnen gehaald. Maar in Spanje is het altijd de vraag of je hier dezelfde medicijnen kan krijgen als in Nederland. Nu was het toch weer even iets verschil. Doch de medicijnen hielpen nu gelukkig. Ik heb de hele vrijdagnacht overgeven. Het is nog niet over, maar het gaat wel beter. Verder is het nog steeds snotteren en hoesten. Het is in de nacht nu erg koud. Vannacht was het vanmorgen in de camper 9 graden en bij de buren zelfs 3 graden.  Maar overdag is het heerlijk. Gisteravond hebben we toch met Frans en Mary bij Tutti Quanti gegeten . Het was een cadeau van ons voor Frans, want die was jarig. We hebben daar heerlijk gegeten, maar ik had weinig eetlust door mijn Menière en kon het eten niet op. En dat is voor mij niet normaal. Frans had ons opgehaald met de auto en na het eten weer bij de camping afgezet. Het was weer erg gezellig. Vooraf werden we in het appartement van Frans en Mary op gebak getrakteerd. Heerlijk!!

Via Trudy hoorde ik dat Frans en Cherry nog geen appartement in Altea konden vinden. Ze willen graag deze kant nog opkomen. Het wordt steeds later in het jaar en ik denk dat het dit voorjaar niet meer gaat lukken. Ik hoop dat de hooikoorts snel wat gaat afnemen en de gevolgen van de Menière gaat verdwijnen. Dat is het wel weer.


Woensdag, 8 februari 2023. Vandaag was een regenachtige dag. Vanmorgen was gepland dat we samen met Frans en Mary naar het winkelcentrum van Finistrat zouden gaan, met naar afloop een bezoek aan Carrefour. Ik voelde mij toen niet goed en voelde me wat duizelig. Om problemen te voorkomen besloot ik dan maar thuis te blijven. Want met kans op een Menière-aanval in het winkelcentrum van Finistrat zit niemand te wachten.  Trudy is wel mee gegaan en heeft heerlijk daar kunnen shoppen. Ik heb me in de camper in eerste instantie heel rustig kunnen houden en na een tot twee uur waren de meeste duizelingen gelukkig sterk verminderd, mar nog steeds niet weg. Maar dit is normaal na een flinke Menière-aanval. Het duurt meestal wel een week alvorens alle duizelingen verdwenen zijn. Ik heb toen de WC-tank geleegd en de afwas gedaan. Tegen 13.00 uur kwamen Johan en Coco nog even op bezoek. Even later kwam TruDe laatste jaren wwas het ook al vaak minderdy weer terug en hebben we nog even samen samen wat bijgeklept . Maar het weer bleef slecht met een aantal regenbuien en veel wind. Ik mis een voortent wel erg deze keer. Aan het eind va de middag hebben we TV gekeken  naar de serie Gently op BBCFirst. Dit was het wel weer voor vandaag.

Maandag, 13 februari 2023. Gisteren kreeg ik problemen met mijn eBike. De achterband van mijn eBike loopt langzaam leeg. Ik was aan het fietsen om mijn WC-tank te legen en voelde de achterband langzaam leeg lopen. Ik voelde regelmatig dat het achterwiel op de grond stuiterde. Op de terugweg naar de camper heb ik moeten lopen omdat de fietsen met zo een lege band niet meer verantwoord was. Als je te lang door zou rijden loop je de kans dat je straks de binnenband moet vervangen. Bovendien is het de achterband van een eBike en dat kost dan vaak veel meer reparatie tijd. Het was natuurlijk weer op een zondag en dan is er geen winkel open om spullen te kopen voor het repareren van een fietsband. Mijn huidige reparatieset is waarschijnlijk nu te oud. Daarom heb ik toen besloten om vandaag de fiets naar de fietsenmaker in Albir te brengen.  Ik heb vanmorgen eerst de band hard opgepompt en toen de fiets naar de fietsenzaak tegenover de Lidl in Albir gebracht. Ik moest vervolgens  wel terug naar de camper lopen en dat is een flink eind lopen kan ik je vertellen. Ze bellen me als de fiets klaar is.  Maar of dat al morgen is betwijfel ik. We zullen het zien. Doordat ik nu geen fiets heb, moest Trudy later alleen boodschappen doen op haar vouwfietsje. Toen ze weer terug was heb ik weer mijn dagelijkse werk met de campertanks met haar fiets uit gevoerd. Ja, het is niet anders.  Verder hebben we het rustig gehouden en vanavond hebben we eerst lekker in de camper een door Trudy gemaakte maaltijdsoep gegeten  En later gebakken aardappeltjes met salade en een burger verorberd. Bij mij komt er dan veelal nog een toetje achteraan. Het weer was vandaag fris, maar zonnig gebleven. Dit was het wel weer.


Zaterdag, 17 februari 2023. Gisteren zijn onze buurtjes, Rien en Herma, vroeg  vertrokken  Zo vroeg, dat wij geen afscheid hebben kunnen nemen. Ik wens ze een goede reis. Gisteren hebben we de honden van Wendy en Gertjan te logeren gekregen. Het zijn echte knuffelhonden.Ze kwamen rond 13.00 uur en werden aan het eind van de middag weer opgehaald. Tegen de ophaaltijd ben ik nog met ze gaan wandelen langs de boulevard.We hebben een flink eind kunnen lopen. Heel anders dan met onze Sjaak die vorig jaar hier is overleden. Die deed over honderd meter ruim een half uur met snuffelen. Het was echt even wennen, maar het voelde goed. Bovendien zijn deze honden goed opgevoed. Als ik zei “Zitten”, dan deden ze dat ook. Echt een openbaring!!

Vandaag bij het Vishoekje wezen eten met Frans en Mary. Wij hebben alle vier een lekkerbekje genomen. Als toetje namen Trudy en ik een ijscoup. Heerlijk!! Na het Vishoekje zijn wij met de fiets weer naar de camper gereden. Vandaag een oplossing gevonden om de rolator met de fiets te kunnen mee nemen. Na wat proberen en testen heb ik besloten as zondag de rolator maar op mijn fiets te bevestigen. En dat is uiteindelijk gelukt. Op de fiets van Trudy lukte het steeds niet. De vouwfiets is daar voor te laag. We kunnen nu samen naar de Markt in Albir en daar kan Trudy nu lopen met haar rolator.  Daarna hebben we het rustig gehouden en bij de camper gebleven. Vanavond hebben we brood gegeten . Na de vismaaltijd van vanmiddag wilde Trudy niet meer koken vanavond. Verder hebben we series gekeken als MacClouds Doughters en Flikken Maastricht.  Dat was het wel weer.  

Maandag, 6 februari 20223. Vanochtend was het bewolkt. Er waren donkere wolken bij die in Nederland regen zouden voorspellen. Nu is het 11.35 uur en het regent ook hier al een tijdje. We hoorden net van Frans dat dit weer de hele week zal aanhouden. Daarom gaan we voor komende woensdag samen wat organiseren. Anders wordt het een week lang binnen zitten. En dat willen we niet. Er moeten vandaag wel boodschappen worden gedaan. Maar we wachten even totdat het weer droog is. Zo lang mijn PC op de accu kan werken ga ik verder.. Verder hebben we vandaag geen plannen. Zojuist iss er hier een stroom storing.  Zolang de accu van de PC het toe laat ga ik verder.  Het duurde tot na 13.00 uur voordat de stroom er weer op zat.  Het heeft nog lange tijd geregend. Maar er zijn ook korte perioden dat het (bijna)  droog is. Daarvan heb ik gebruik gemaakt om snel de tanks te legen. Trudy heeft van iemand gehoord dat er bij de Lidl een fles chloor/amoniak  te koop is die de stank uit de WC-tank sterk vermindert. En dat is veel goedkoper dan bv AquaBlue of een vergelijkbare blauwe vloeistof. Mijn experiment was met de vloeistof positief en de stank was voor ruim 90% verdwenen. Toch opmerkelijk, daar ammoniak toch altijd een zeer penetrant luchtje heeft. Verder nog even niets te melden.
Zaterdag, 11 februari 2023. De laatste dagen is het weer voor Spanje relatief slecht. Er staat constant een koude wind en het is bijna de hele dag bewolkt, met soms even een sprietje zon. De laatste jaren is het weer hier ook minder geworden. Het stabiele weer lijkt in deze tijd van het jaar voorbij hier in Spanje. Trudy zegt altijd: “Als het in Nederland in deze tijd mooi weer is is het in Spanje “prut” en omgekeerd”.  En we zitten dan nu ook vaak binnen in de camper en maken van de korte droge momenten gebruik om snel boodschappen te doen. Een paar dagen geleden mislukte dit en kregen we op de terugweg naar de camper een flinke regenbui over ons heen. We waren beiden behoorlijk nat. Maar die boodschappen beperken zich alleen tot Albir of Altea. Maar gelukkig zijn Frans en Mary in de buurt (Benidorm) en die halen ons soms op met de auto. Dat scheelt dan een boel ellende. Vanmiddag gaan we samen met Frans en Mary bij

 ‘t Vishoekje vis eten. Dat kan alleen vanmiddag daar ze al on 18.00 uur dicht gaan op zaterdag. Toen we daar om 13.00 uur aan kwamen was de zaak gesloten. Dit, ondanks de vraag van Trudy gisteren bij het Vishoekje of ‘t Vishoekje de volgende dag tot 18.00 uur (vandaag dus…) open zou zijn. Grrr!! Blijkbaar een misverstand, al had het Vishoekje in onze herinnnering in vorige jaren soms voor ons vreemde openingstijden. Nu zijn ze zowel zaterdag als zondag gesloten. We zijn toen vervolgens naar Tutti Quanti gereden, terwijl Frans en Mary gingen lopen. Maar daar kon helaas ook geen lunch worden besteld. We hebben daar toen alleen maar wat gedronken. Het eten werd uiteindelijk door ons bij Snackbar Albir gehaald en bij ons in de camper opgegeten. Verder tot op dit moment niets te melden.Dinsdag, 14 februari 2023.  Vandaag is het bewolkt en fris. Vanmiddag ga ik de fietsenmaker Albir Cycling bellen. Het is de fietswinkel tegenover de Lidl in Albir.  Daar spreken ze ook Engels en dat maakt het communiceren wat eenvoudiger. Tevens heb ik op Internet het telefoonnummer van ‘t  Vishoekje opgezocht en gebeld of de zaak morgen open is. We willen daar met Frans en Mary vis gaan eten. Maar goed dat ik daarna direct gebeld heb, want ze zijn morgen dicht omdat ze een familiefeestje hebben. Na overleg met Frans en Mary hebben we nu een reservering voor vrijdag om 13.00 uur

Vanmiddag gebeld naar mijn fietsenreparateur Albir Cycling en mijn fiets bleek gelukkig gerepareerd. Dat betekent weer een fikse wandeling van een half uur. We hebben hier helaas geen luxe auto en ik moet daarom weer gaan lopen. Maar gelukkig is het droog. Even later was ik op weg. Het lopen ging weer goed en een klein half uur later had ik de fietsenwinkel bereikt. De fiets moest nog van boven worden gebracht maar na het betalen kon ik weer op de fiets rijden. Vreemd dat men daar de werkplaats boven had. Nu moeten ze alle reparaties  naar beneden dragen als de klant deze komt halen. Nu eerst nog naar de Aldi voor Wiskey Cream en Olijfolie. De fiets deed het weer goed. Terloops heb ik nog een paar extra noodzakelijke artikelen die we nodig hebben mee genomen. Daarna weer terug naar de camper en 15  minuten later was ik weer terug op de camping 

2023januari01 2023januari01

La Marina Finistrat

Restaurant ‘t Vishoekje in Albir, de vis was heerlijk!

“Snackbar Albir“ in Albir,

niet goedkoop maar wel lekker!!

Albir Cycling de fietsspecialist

De Italiaanse Waterhonden (La Gotta’s)

van Wendy en Gertjan,

waar we een middag op mochten passen.

Schitterend!!!

2023januari01