Periode 2023

Terug naar  periode menu

Verslagen gedurende januari 2023 (p2023-02) -01  


2023februari01 2023februari01

Vrijdag, 13 januari 2023. Vandaag was het weer niet zo mooi als gisteren. Het was duidelijk frisser en de zon was door het dunne wolkendek niet zo krachtig meer als gisteren. Rond de lunch kwamen Frans en Mary langs. We zaten net te eten. Ze zijn op ons verzoek enkele uren gebleven en dat was erg gezellig. Maar ze wilden geen eten of drinken hebben. Tijdens hun aanwezigheid kwam Johan nog even langs. Die heeft het op dit moment moeilijk met zijn vrouw Coco. Na korte tijd ging hij weer weg omdat wij visite hadden. Erg vervelend allemaal. Ik heb met hem te doen..Maar kan hem niet helpen, maar alleen luisteren. Nadat Frans en Mary vertrokken waren hebben we nog even in de zon kunnen zitten totdat het te fris werd. Vanmiddag met de mail van onze hypotheekverstrekker bezig geweest. Er moet een taxateur komen om de Vaalserberg te taxeren voor de hypotheek. Toen ik vanmiddag het financiële plaatje zag voor de financiële hulp en de taxatie was dat behoorlijk prijzig. Ik heb de indruk dat vele zaken de kosten voor hun dienstverlening flink aan het verhogen zijn. Maar, helaas kan je niet om ze heen. Gisteren heb ik onze makelaar bericht dat onze hypotheekverstrekker akkoord ging met 12 maart voor het mee nemen van onze huidige hypotheek.Donderdag,19 januari 2023.  Vanmorgen was de wind wat afgenomen. Vannacht werd ik weer wakker van de waterponp. De vorstbeveiliging was weer in werking getreden en de pomp bleef werken. Maar vreemd genoeg was de drinkwatertank niet leeg gelopen. Ik heb de meter gecontroleerd en de tank zou vol zijn en toen heb ik via de binnenruimte de vorstbeveiliging weer uit kunnen zetten.  

De vorstbeveiliging zit naast de boiler en is van binnenuit erg moeilijk te bereiken. Maar het is gelukt. Ik hoefde nu niet naar buiten om de plek via de garage van buitenaf te bereiken. Het bleef vandaag de hele dag fris waaien. We hebben nog even buiten in de zon gezeten, maar het was niet prettig met die koude wind.  In de middag kwamen Johan en Coco nog langs. Coco was weer hersteld van haar duizelingen. Dat is alleen voor de korte termijn. Bij dit soort aandoeningen kan het weer snel terug komen. Daar weet ik intussen alles van uit de ervaring met mijn Menière. Wel had ze het ontzettend koud.

Nadat Johan en Coco weer waren vertrokken, zijn we de camper in gegaan. Intussen hing de was die Trudy vanmorgen had gewassen droog aan de waslijn. Trudy was toen alles aan het vouwen en opbergen.

We hebben vanavond erwtensoep gegeten in  de camper en toen was het weer TV-tijd.

Ik begin ruzie te krijgen met de Hr van Tongeren van AON (Philips Pensioenfonds.). Enige tijd geleden kregen we, na het ondertekenen van de koopovereenkomst plots het bericht van hem dat het passeren van de koop bij de notaris vervroegd moest worden daar het aanbod van het mee nemen van onze hypotheek maar 3 maanden geldig was. Wij waren daarvan  niet op de hoogte.  Surprice!! We hadden alle benodigde documenten toen reeds aan hem op gestuurd. Maar nu kregen we een “Rentevoorstel” waarin we alle benodigde documenten opnieuw moeten sturen. Die mochten ook niet ouder zijn dan 3 maanden, Dus, zijn we dus weer bij af.  De nieuwe datum van het passeren van de koopacte  bij de notaris is inmiddels vervroegd gesteld op 10 maart 2023. We moeten bovendien voor 10 februari 2023 10%  van het aankoopbedrag storten  bij de notaris. Morgen neem ik contact op met de notaris of ik hier in Spanje een machtiging kan tekenen voor het passeren van de koopacte. Verder willen we weten wanneer het door ons te betalen volledige aankoopbedrag bij de notaris moet zijn. Verder gaan we morgenavond samen met Frans en Mary bij de Chinees naast hotel Kaktus in Albir eten. Dat was het voor vandaag.
Maandag, 23 januari 2023. Vannacht was het weer erg koud. Vanmorgen zijn we naar de Lidl geweest en hebben allebei handschoenen gedragen, zo koud was het. De wind is nog steeds erg koud. Soms komt die van de bergen waar sneeuw ligt en soms vanuit de zee en die is eveneens nu erg koud.

Gisteren met Connie en Hans bij Restaurant Everest wezen eten. Wij hadden in overleg het Hans gereserveerd en dat was maar goed ook want het werd daar erg druk. De bediening is daar altijd erg vriendelijk. Toen we `s-morgens na het bezoek aan de Van Buren Supermarkt langs Restaurant Everest reden ben ik wezen reserveren. Daarna  zijn we op de camping gebleven. We hadden om 19.00 uur afgesproken en toen was het al donker. Bij Everest aan gekomen waren Connie en Hans nog niet aanwezig. We zijn toen alvast naar binnen gegaan en hebben toen alvast een drankje genomen. Even later zagen we Hans en Connie in hun bus voorbij rijden. Trudy ging toen naar buiten om ze op te vangen. Het was weer erg gezellig en we konden weer eens fijn bij praten. Toen we na het eten weer naar huis gingen struikelde Connie toen ze met Hans de deur van hun bus bereikten. Ik heb Hans geholpen om Connie weer op de been te krijgen. Gelukkig kon ze weer zelf de bus in en leek ze er, zo te zien, niets van overgehouden te hebben. Daarna zijn we naar huis gereden.

Vanavond eten we in de camper. Door de koude wind hebben we helaas weer maar kort buiten kunnen zitten. Dat was het voor vandaag,


Dinsdag, 24 januari 2023.  De laatste dagen zijn voor ons hectisch geweest. We hebben de samenwerking met AON als onze hypotheek-verstrekker opgezegd. Daar er meer dan 3 maanden zat tussen de verkoop van ons huis in Gouda en het nieuwe huis in Capelle voor het meenemen van onze oude hypotheek, was de goedkeuring die we al hadden gekregen vervallen en kregen we van AON een nieuw rente aanbod met opnieuw een erg lange lijst van documenten die we vaak weer opnieuw moesten opsturen. Toen we de nieuwe waslijst met documenten nauwkeurig door lazen waren er nu een hoop extra vragen aan toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld over de historie over onze vorige huizen en de bewijzen dat wij AOW hadden, etc. terwijl wij deze extra vragen niet konden beantwoorden daar veel van de benodigde papieren in de opslag lagen van onze verhuizer. Daar konden we echter nu niet aan komen. AON wist dat we in Spanje zaten, maar toch moesten ze die papieren hebben. Bovendien hadden we via de site Mijnpensioen.nl  al een volledig overzicht van onze inkomsten opgestuurd. Veel vragen vonden wij daarom onzinnig, niet relevant en veelal privé. Inmiddels was voor de hypotheekverstrekker al de passeerdatum van de verkoopactebij de notaris vervroegd. Na onderling overleg besloten we toen maar af te zien van deze hypotheekverstrekker, daar er telkens weer een nieuw konijn uit de hoed kwam, waardoor het lijkt dat men onze feitelijke wens blijkbaar niet wilde honoreren, dan wel erg moeilijk maakte. We gaan nu ons nieuwe appartement zelf financieren en daarnaast kijken wat we in de toekomst nog nodig denken te hebben om nog leuke dingen te kunnen doen. Het is jammer, maar het is niet anders. Nu is bovendien die vervroeging van de passeerdatum bij de notaris niet meer nodig. Onze makelaar is nu bezig om die vervroeging weer terug te draaien naar 26 mei 2023. We zullen het zien.

Vannacht heeft het fors geregend en is het vandaag verder fris gebleven  

We hebben helaas niet in de zon kunnen zitten. Wij hebben onze dagelijkse verplichtingen verzorgd, zoals het campinggeld betaald, een nieuwe gasfles betaald, onze tanks geleegd, af gewassen, etc. We hebben vervolgens lekker gegeten in de camper en keken daarna relaxed naar onze TV.  Dat was het allemaal voor toch een fijne dag.


Zondag, 29 januari 2023.  Afgelopen vrijdag zijn we met Frans en Mary  bij Chinese restaurant “Puente de Oro” in Albir wezen eten. Nu dus weer ter afwisseling een ander chinees restaurant. Oorspronkelijk dachten we bij Restaurant Hong Kong te gaan eten. Doch dat bleek de foute naam. Eerst zijn Frans en Mary naar onze camper gekomen en hebben we even gezellig wat gedronken in de camper. Daarna zijn wij met de fiets naar de chinees gereden, terwijl Frans en Mary met hun auto kwamen. We hadden niet gereserveerd. Het was zo druk dat we even bij de ingang moesten wachten op een vrije tafel. Wij kregen daarna een tafeltje in een hoekje toe bedeeld. Door de drukte duurde het even voordat we konden gaan eten. De bediening was erg vriendelijk en het eten was heerlijk. Na afloop zijn we even blijven zitten en konden we ontspannen bij kletsen.

Maar toen we besloten weer naar de camper te fietsen was het alweer donker. Frans en Mary reden direct door naar hun appartement in Benidorm en reden wij intussen op de fiets naar onze camper. Bij het op slot zetten van onze fietsen zag ik weer het afgebroken voorlicht van de fiets van Trudy.  Die fiets heeft het zelfde probleem als bij mijn fiets: als je even niet oplet draait het voorwiel onder de fiets door als deze op de standaard staat of om valt. Het gevaar is dan dat het voorlicht tijdens deze “doordraai” niet onder de fiets door kan en af breekt. Ik heb voorlopig een constructie gemaakt op het voormandje met plakband. Dan heeft ze toch nog de beschikking over haar voorlicht. Morgen kijken we of de fietsenmaker een betere oplossing heeft.

Het regent sinds vannacht met korte onderbrekingen soms kort en dan weer lang. Niet leuk allemaal, maar het is niet anders. Vandaag geen plannen en zullen we binnen moeten blijven.  

Het is nu 16.00 uur en het is nu enige uren droog en de zon komt soms weer even door  het wolkendek. Maar het blijft fris..

Morgen zien we verder.Woensdag, 31 januari 2023. Vandaag weer de laatste dag van de maand. We zitten al weer de nodige weken op deze camping.  Et weer was vanmiddag uitstekend. We hebben een poosje lekker in de zon gezeten. Vandaag het bericht gehad van de notaris dat het passeren van ons appartement gewoon op 26 mei 2023 om 10.00 uur plaats vindt. Op deze bevestiging hebben wel even gewacht en het geeft in ieder geval rust. Gisteren zijn er 2 fietsen op de camping gestolen. De dieven gingen vaak brutaal te werk. Het was heel druk op de camping en het weer was goed. Daardoor zaten veel mensen voor caravan en camper. Toch stalen de dieven niet op slot staande e-Bikes, die vaak vlak bij de mensen stonden. We zaten bij Wendy en Gertjan voor hun camper en 10 meter naast ons werd een fiets gestolen. Men zag het gebeuren en de man ging er met grote snelheid van door. Een oaar mensen gingen er met zelfs een motor achteraan. Maar de dief wist te ontsnappen. Dat betekent dat we op onze plek ook de fietsen op slot moeten zetten.


Woensdag, 18 januari 2023. Het heeft vannacht stevig gestormd. Het waaide overdag al vaak flink, maar ’s-avonds luwde de wind meestal.  Maar in de avond trok de wind nu weer aan.  Ik was vannacht al vaak wakker geworden maar omdat wij wat in een plek stonden tussen bebouwing en bomen liet ik de schotel maar uit staan. En dat ging naar verwachting goed. Vanmorgen zijn we naar de Lidl en De Buren geweest om boodschappen te doen. In de middag kwam Johan nog langs voor een “praatje’. Ik zat in een hoekje achter de camper in de zon een beetje te doezelen. Zijn vrouw Coco voelde zich niet goed, lag op bed en had weer last van duizelingen. Ik heb al meermalen verteld dat ik last had van Menière met dezelfde symptomen. En had haar aangeboden een paar strips van het medicijn Betahistine tegen Menière te geven, zodat ze kon testen of het medicijn ook voor haar zou werken. Maar er was geen enthousiasme bij Coco of Johan geweest. Vandaag heb ik dat aanbod nog eens herhaald.

Verder hebben we lekker macroni gegeten in de camper en hebben we TV gekeken. Johan meldde dat zijn schotel was weg gewaaid. De schotel bleek wat vervormd te zijn en het TV-systeem werkte niet meer. Hij heeft in de middag contact op genomen met Skyler. Die heeft hem telefonisch geholpen en daarna was het probleem opgelost.Zaterdag, 21 januari 2023. Vandaag is het zonnig, maar met een stevige koude wind. We konden vandaag niet buiten zitten. We zijn vanmorgen boodschappen wezen doen. Het was onderweg erg koud op de fiets. Ik had gelukkig gekozen voor warme kleren. Ik zou naar van Buren en de Aldi gaan en Trudy  ging naar Mendoza. Zowel Mendoza als van Buren heeft veel Nederlandse produkten. De Aldi en de Lidl zijn meer gericht op hun eigen leveranciers elders in Europa, gecombineerd met locale producten. Denk dan vooral aan wijnen, fruit, groenten, kaas, vlees en wat locale producten.

Gisteren zijn we dan samen met Frans en May naar de Chinees naast Kaktus, Nuevo Siglo in Albir geweest. De chinees waar we ook met Wendy en Gertjan al een paar maal hebben gegeten. Ik heb me samen met Frans bezig gehouden met een Tipan maaltijd. Het was weer heel lekker! Echt een aanrader! Zelfs Frans, die vaak erg kritisch let op zijn bami maaltijden, was erg positief. Frans en Mary waren deze keer naar Albir gekomen, daar wij niet graag in het donker over de gevaarlijke weg tussen Benidorm naar Albir willen rijden. Daarna zijn we weer naar onze camper gegaan. Trudy op de fiets en ik werd door Frans met de auto bij de camping afgezet.


Woensdag, 25 januari 2023. Het frisse weer is door gezet. Vandaag ook weer meestal in de camper door gebracht. We hebben vandaag veel de kachel aan gehad.  Morgen willen we weer boodschappen doen en wil ik eindelijk het probleem met het slot van de aanhanger oplossen, mits ik aan het onderdeel kan komen.. We zullen zien of dit oplosbaar is. Het slot is open gebroken op de heenreis tijdens ons verblijf op de parkeerplaats bij Nimes.

Gelukkig is er toen niets ontvreemd, maar als we weer terug gaan naar Nederland moet het slot gerepareerd zijn. Vanavond gegeten in de camper (worteltjes met hamburger en vissticks en als toetje vla). Het smaakte goed! E hebben at problemen gehad met de verwarming. We hadden enige dagen geeleden  een volle gasfles aangesloten en vanavond werkte de verwarming plots niet meer. Het LED in de regelknop was rood ten teken dat de gasfles leeeg zou zijn. Maar dat kon natuurlijk niet. Ook bij het gas- schakelaar op de LPG zetten hielp niet. Ik heeb nog van alles geprobeerd maar niets hielp. Net toen ik de volgende morgen Caravan Care weer wilde bellen zette ik de verwarming aan en …..alles werkte weer. Waarschijnlijk had er een vuiltje in de gasleiding van de verwarming  gezeten. Maar alles werkt weer uitstekend en we hopen dat dit zo blijft.  Verder is er nu niets te melden.


Vrijdag, 27 januari 2023. Het is nu 11.11 uur met een strak blauwe lucht, maar erg fris. Zolang de koude wind uit het noord-oosten komt lijkt het hier fris te blijven.  Maar de zon neemt merkbaar in kracht toe en het wordt steeds vroeger licht. Gisteren hebben we de kachel lang aan gehad. Ik hoop dat het vandaag beter wordt. Vanmorgen is Trudy naar de Lidl geweest en heeft een nieuwe wok-pan gekocht. De vorige Wok hebben we vorige winter al bij de Kliko gezet daar die te erg beschadigd was. Straks gaan we een poging wagen om in de zon te zitten. Dat was het.2023januari01 2023januari01

Chinees restaurant Nuevo Siglo, Albir

Restaurant Everest in Albir

Restaurant Puente de Oro in Albir

2023januari01